AED voor Dorpscentrum De Brink

AED voor Dorpscentrum De Brink

Dorpscentrum De Brink is sinds kort in het bezit van een AED (Automatische Externe Defibrillator). De veiligheid van bezoekers en inwoners van Loenen is voor De Brink al jaren een belangrijk speerpunt. Zo worden er reeds cursussen gegeven op het gebied van bedrijfshulpverlening en EHBO. Met de vele evenementen die het jaar rond in en om De Brink worden georganiseerd, vond het bestuur de aanschaf van een AED dan ook een logisch vervolg. De kosten voor de aanschaf zijn echter vrij hoog. Voorzitter Hans Verheul besloot daarom contact te leggen met diverse organisaties om het financiële plaatje rond te krijgen. De Dorpsraad Loenen en de Loenense Ondernemersvereniging, Lomivé, bleken bereid om de kosten voor aanschaf van de AED te delen met De Brink. Hierdoor werd de aanschaf van de AED spoedig mogelijk. Na contact met de Nederlandse Hartstichting bleek dat zij bereid waren de buitenkast te leveren, waardoor de AED ook buiten de ruime openingstijden van de Brink beschikbaar is geworden. De AED heeft een centrale plek aan de buitengevel naast de voordeur gekregen en is voorzien van een cijfercombinatie. In een noodsituatie krijgt u van de alarmcentrale te horen met welke code de kast te openen is. Zo is de AED goed beschermd tegen diefstal en tegelijkertijd ook inzetbaar in een noodsituatie.

Een AED is een draagbaar apparaat dat bij een hartstilstand het hartritme kan herstellen, door middel van een elektrische schok. Direct starten met reanimeren en het inzetten van een AED is bij een hartstilstand van levensbelang.

Afgelasten kerstmarkt

Afgelasten kerstmarkt

Vele zullen dit jaar de kerstmarkt bij De Brink gaan missen, de jaarlijkse kerstmarkt bij dorpscentrum De Brink zal namelijk dit jaar helaas niet doorgaan. Rede hiervoor zijn de vele activiteiten die in deze periode worden georganiseerd voor Serious Request. Onze kerstmarkt vindt in dezelfde periode plaats als een hoop acties en activiteiten rondom dit goede doel, dat dit jaar in Apeldoorn plaatsvindt. Wij bieden graag de andere activiteiten uit de omgeving die hiervoor zijn opgezet de ruimte dit jaar en hopen u allemaal te zien bij een volgend evenement in De Brink, zoals onze voorjaarsfair op 15 april 2018.

80’s en 90’s party geslaagd

80's en 90's party geslaagd

In Dorpscentrum De Brink in Loenen was het 25 november een groot feest. Vanuit de wijde omgeving kwamen liefhebbers af op de muziek uit de jaren 80 en 90. Diverse feestgangers arriveerden in stijl, met glimmende bloezen, gekleurde pruiken en strikken in het haar. Op de verlichte discovloer werden de mooiste moves uit de kast gehaald, van swingende bewegingen op ABBA tot het hakken op de happy hardcore. Deze avond was natuurlijk niet compleet zonder een bezoek van de king en queen of pop, Michael Jackson en Madonna. Beide pakten gedurende de avond met hun live-act het podium om een groots optreden neer te zetten. Bij DJ Henk kwamen de verzoekplaatjes rijkelijk binnen, wat ervoor zorgde dat het gemêleerde gezelschap werd getrakteerd op een afwisselend repertoire. Een aantal gasten had via een facebookactie zelfs een VIP-behandeling gewonnen. Zij werden deze avond in de watten gelegd door de organisatie en gingen als klap op de vuurpijl met hun held van toen op de foto. Toen het laatste nummer uit de speakers klonk, werd het tijd om naar huis te gaan. Voor velen duurde het nog even voor ze weer met 2 benen in het jaar 2017 stonden.